Meer filters

 • fr
 • Vertrouwelijkheid van de informatie

  Hieronder wordt het vertrouwelijkheidsbeleid van Opleidingen.be Business toegelicht dat van toepassing is op alle gegevens beschikbaar op of verzameld via de website Opleidingen.be Business of via enige toepassing van Opleidingen.be Business, met inbegrip van de Opleidingen.be Business apps voor smartphones en tablets of enige andere toepassing op sociale netwerken of andere websites (alle ‘apps’).

  Conform de wet op de bescherming van persoonsgegevens die binnen de Europese Unie geldt, hanteren we redelijke beveiligingsprocedures die enig misbruik van of ongeoorloofde toegang tot uw persoonsgegevens tegengaan.

  Het waarborgen van de veiligheid en de vertrouwelijkheid van de gegevens die u ons aanlevert, is prioritair. Gelieve dit document door te lezen als u meer wil weten over ons vertrouwelijkheidsbeleid.

  Opleidingen.be Business biedt dienstverlening rond online opleidingen aan op zijn website, zijn mobiele toepassingen en alle andere platforms, zoals: de websites van partners en de sociale media. De volgende informatie geldt voor al die platforms.

  Welk type persoonsgegevens gebruiken we?

   Wanneer u reserveert, een offerte of informatie aanvraagt of een oproep tot inschrijving lanceert, moet u uw naam en uw e-mailadres intikken. We kunnen u ook vragen naar uw telefoonnummers, uw postadres en uw functie, evenals naar de namen van eventuele deelnemers die u tijdens het volgen van een opleiding zullen vergezellen.

  Om uw aanvragen makkelijker te kunnen beheren, kan u een gebruikersaccount aanmaken. Daarop kan u uw persoonlijke instellingen bewaren, uw geschiedenis bijhouden, de facturen beheren of verder genieten van al onze diensten en, bijvoorbeeld, ingaan op opleidingsaanbiedingen aan lagere prijzen óf artikels in onze mediatheek raadplegen. Wanneer u onze website bezoekt, en zelfs geen verdere gegevens intikt of andere acties onderneemt, kan het gebeuren dat we een aantal gegevens verzamelen, zoals: uw IP-adres, de browser die u gebruikt, (de versie van) het besturingssysteem van uw computer, uw taalparameters en de pagina’s die u bezocht. Maakt u gebruik van een mobiel toestel, dan is het eveneens mogelijk dat we gegevens verzamelen rond uw mobiel toestel, de parameters en eigenschappen ervan en uw coördinaten. Terwijl u reserveert, registreert ons systeem informatie rond de manier waarop u reserveerde en vanop welke websites u dat deed.

  Het is ook mogelijk dat we gegevens van u ontvangen terwijl u gebruik maakt van bepaalde sociale media.

  Waarom verzamelen en gebruiken we uw persoonsgegevens?

   Reservaties, informatie- en offerteaanvragen, oproepen tot inschrijving:

  In de eerste plaats gebruiken we uw persoonsgegevens om uw online reservaties te vervolledigen en te beheren. We gebruiken ze ook om organisatoren van opleidingen die u interessant vindt de details van uw aanvragen door te sturen.

  Meningen en commentaren van leden-deelnemers:

   Het is mogelijk dat we uw gegevens gebruiken om u na het volgen van een opleiding uit te nodigen uw ervaringen te delen. Dat kan andere gebruikers of leden-deelnemers helpen om die opleiding te kiezen die het best op hun verwachtingen inspeelt. Op basis van de informatie die u met ons deelde, kunnen we u gepersonaliseerde aanbiedingen voorstellen op de website Opleidingen.be Business, de mobiele toepassingen of de websites van partners (waaronder de sociale media).

  Op elk moment kan u zich geheel of gedeeltelijk uitschrijven van onze marketingcommunicatie, dankzij de link ‘uitschrijven’, die u in elke nieuwsbrief vindt. U kan uw abonnementen ook beheren via uw gebruikersaccount (als u die aanmaakte).

  Op basis van de informatie die u met ons deelde, kunnen we u gepersonaliseerde aanbiedingen voorstellen op de website Opleidingen.be Business, de mobiele toepassingen of de websites van partners (waaronder de sociale media). Die aanbiedingen kunnen rechtstreeks op de website worden gereserveerd. U kan ze ook reserveren op de websites van partners die een aanbieding voorstellen die u interesseert.

  Indien uw online reservatie niet werd afgerond, sturen we u een mailtje om u te herinneren aan een lopende reservatie. We gaan ervan uit dat die dienstverlening nuttig is, aangezien u zo uw reservatie kan vervolledigen zonder opnieuw een opleiding te hoeven opzoeken of opnieuw uw gegevens op ons reservatieformulier te hoeven intikken.

  Op welke manier maken we gebruik van de sociale media?

   Het is mogelijk dat we via de sociale media de opleidingen van onze organisatoren-partners promoten én onze diensten promoten, verbeteren of toegankelijker maken.

  Dankzij accounts aangemaakt op sociale netwerken, kunnen we u ook de kans geven u via Opleidingen.be Business te identificeren. In dergelijke gevallen kan het netwerk u informeren over het gebruik en de verwerking van uw gegevens.

  Met wie delen we uw gegeven?

  De organisator van de gevraagde opleiding:

  Om te kunnen antwoorden op uw vragen en uw offerteaanvragen, moeten we de organisator de details van uw aanvragen doorsturen. Die kunnen informatie bevatten die u op het moment van uw aanvraag doorspeelde.

  De bij deze dienstverlening betrokken organisatoren zijn door vertrouwelijkheidsovereenkomsten gebonden en mogen uw persoonsgegevens niet gebruiken buiten het kader van de hierboven opgesomde redenen om.

  Hoe maken we gebruik van mobiele toestellen?

  Het is mogelijk dat we u gratis apps voor verschillende mobiele toestellen aanbieden. Daarvoor maken we gebruik van versies onze klassieke website, die voor mobiel gebruik werd geoptimaliseerd. In dergelijke gevallen zullen uw persoonsgegevens op dezelfde manier worden verzameld en verwerkt als op onze website.

  Hoe maken we gebruik van uw meningen en commentaren?

  Na het volgen van een opleiding die u via ons platform reserveerde, wordt u uitgenodigd om uw mening rond de dienstverlening van de organisator en de kwaliteit van zijn opleiding te delen. Wil u niet dat uw naam naast uw commentaar verschijnt, dan kan u een schuilnaam gebruiken (die u kiest in “mijn persoonlijke gegevens wijzigen“). U stemt ermee in dat dat commentaar eventueel verschijnt op de pagina van de opleidingsfiche in kwestie op onze website, onze mobiele apps, de accounts en toepassingen op sociale netwerken of de website van een commerciële partner. En dit om andere deelnemers te informeren over de dienstverlening en de kwaliteit van de opleiding die u volgde.