Meer filters

 • fr
 • Stress & burn-out preventie op de werkvloer

  Opleiding / Creativiteit en welzijn / Oost-Vlaanderen

  Deel deze opleiding op de sociale media

  Contact

  Jana Monbaliu

  Locatie opleiding

  - 05/06/2020
  Crowne Plaza Hotel
  Gerard le Grellelaan 10
  2020 - ANTWERPEN

  - 11/12/2020
  Auberge du Pêcheur
  Pontstraat 41

  9830 - SINT-MARTENS-LATEM
  Oost-Vlaanderen

  Stress & burn-out preventie op de werkvloer

  Inter bedrijfsopleidingen (op vaste data)

  Startdatum

  11/12/2020

  Einddatum

  11/12/2020

  Uren

  09:00 - 17:00

  Duur

  1 dag

  Maximaal aantal plaatsen

  20

  Kostprijs

  795€ / excl. btw

  Praktische info

  Profiel deelnemers

  Management

  Toelatingsniveau / voorkennis

  Geen

  Betalingsvoorwaarden

  De opleiding moet binnen de 30 dagen na verzending van de factuur worden betaald

  Annulatievoorwaarden

  Tot 14 kalenderdagen vóór de start van de opleiding

  Prestatiegarantie

  Deze opleiding wordt mogelijk geannuleerd als er onvoldoende deelnemers zijn

  Mogelijkheden tot subsidie en erkenning

  Het IFBD is Qfor erkend. Via diverse organisaties kan u mogelijks subsidies ontvangen: KMO-portefeuille, VDAB-opleidingscheques, Cheques-formation, Alimento, Vormelek, … zie onze website voor meer informatie.

  Groepskorting

  Deelnemersaantal Percentage voor deze deelnemers
  2 -5%
  3 -10%
  4 -15%
  5 -20%

  Deze opleiding wordt gegeven in Nederlands
  Certificaat aan het einde van de opleiding

  Doelstellingen opleiding

  Tijdens deze sessie traint Elke Geraerts je hoe om te gaan met stress en werkdruk en hoe dit - op een coachende wijze - uit te dragen naar je medewerkers. Jouw coachende rol vormt de rode draad doorheen dit programma. Want als leidinggevende, manager of HR professional is het uw opdracht om het mentale kapitaal van uw medewerkers te maximaliseren. En hoe groter die mentale weerbaarheid, hoe beter jij en je team bestand zijn tegen stress en burn-out.

  Je leert stress-signalen te herkennen en er mee om te gaan als leidinggevende door het gesprek aan te gaan met een medewerker die onder druk staat. Je leert je team te begeleiden als een medewerker uitvalt omwille van stress/burn-out. Je leert hoe je te werk moet gaan wanneer hij/zij re-integreert. Maar de échte waarde van dit programma ligt op preventie en het coachen van je team en de individuele medewerkers. Hoe je op een pro-actieve wijze de mentale weerbaarheid van jezelf en je medewerkers kan versterken. Alle relevante hefbomen van mentale weerbaarheid, die direct bijdragen tot burn-out- en stresspreventie, worden besproken.

  Beschrijving van de opleiding

  7 OP 7 … 24 UUR PER DAG
  Ons brein wordt 24/7 geprikkeld, wij hebben steeds minder tijd om te recupereren, de geluidsvervuiling neemt steeds toe, wij werken in lawaaierige open space kantoren, wij staan gemiddeld 8 dagen per jaar in de file, onze aandacht wordt 7 op 7 opgeëist, wij moeten carrière maken en ambitieus zijn zowel op het werk als in ons privé leven, … En alsof dit nog niet genoeg is, maakt de helft van ons zich zorgen over het behoud van onze job. Toch niet zo vreemd dat mensen hun mentale veerkracht verliezen? De Wereldgezondheidsorganisatie wijst er terecht op dat in 2020 de mentale gezondheid de grootste oorzaak zal zijn van ziekteverzuim binnen onze organisaties … En terwijl iedereen zich bewust is hiervan, wordt er op de werkvloer belachelijk weinig aan gedaan.

  JIJ BENT VERANTWOORDELIJK VOOR DE MENTALE VEERKRACHT VAN JE TEAM
  De rol die jij als HR of leidinggevende hierin speelt is enorm. Niet alleen ben jij vaak de eerste die de signalen opvangt, maar bovendien moet jij als coach gewapend zijn om te anticiperen op dreigende burn-out of stress gerelateerde conflicten. Op deze manier ben jij direct verantwoordelijk voor de mentale veerkracht van je medewerkers en zo van de ganse organisatie. Zo garandeer je een verhoogd engagement, hogere output en optimale motivatie.

  DETECTEER STRESS EN BURN-OUT SYMPTOMEN
  Maar hoe detecteer je stress en burn-out symptomen? Hoe ga je als leidinggevende of HR een gesprek aan met jouw medewerker die erg onder druk staat? Hoe onderscheid je prioriteiten van de waan van de dag? Hoe zorg je voor de mentale veerkracht van je team én van jezelf? Hoe beperk je de psychische werkdruk? Hoe vermindert email etiquette en een strakke vergadercultuur stress op de vloer?

  Kalender

  Deze opleiding

  vindt op vaste data plaats

   

  Een inschrijving aanvragen voor de sessie van 11/12/2020

  Stress & burn-out preventie op de werkvloer

  Inter bedrijfsopleidingen (op vaste data)

  Startdatum

  11/12/2020

  Einddatum

  11/12/2020

  Duur

  1 dag

  Uren

  09:00 - 17:00

  Kostprijs

  795€ / excl. btw

  Maximaal aantal plaatsen

  20